Trajectcontrole in het Brussels gewest

| Trajectcontrole in het Brussels gewest.

In één jaar tijd zijn bijna anderhalf miljoen extra snelheidsinbreuken ge­noteerd. Nooit eerder werden in ons land zoveel snelheidsovertredingen vastgesteld. Het Brussels Gewest telt bijna 400.000 flitsboetes, tegenover 4,4 miljoen in Vlaanderen en 1,4 miljoen in Wallonië.

Exact 6.158.323 bestuurders liepen vorig jaar in ons land tegen de lamp omdat ze te snel reden. Dat zijn er dagelijks bijna 17.000. Daarmee zijn de snelheidsovertredingen goed voor tachtig procent van alle verkeersinbreuken, blijkt uit gedetailleerde cijfers van de federale politie die de kranten van Mediahuis konden inkijken.

Het gros van die snelheidsovertredingen werd in Vlaanderen vastgesteld. Concreet: 4,4 miljoen of iets meer dan 70 procent. Wallonië is goed voor 1,4 miljoen boetes, of ongeveer 20 procent. Het Brussels Gewest telt er bijna 400.000.

'Waalse politici niet geïnteresseerd in verkeersveiligheid'

"Waalse politici doen wel alsof ze een betere ­verkeersveiligheid willen, maar wanneer hiervoor een maatregel op tafel komt die mogelijk tot meer boetes zou leiden, zie je plots een gigantische koud­watervrees en zijn ze bang voor de reactie van de mensen", reageert N-VA-Kamerlid Wouter Raskin.

Ook binnen de meerderheid is de kritiek hard. "De cijfers bewijzen opnieuw dat Waalse politici gewoon niet geïnteresseerd zijn in een betere verkeersveiligheid", zegt Joris Vandenbroucke (Vooruit).

Het kabinet van Waals minister voor Verkeersveiligheid Valérie De Bue (MR) blijft erbij dat Wallonië "wél bezig is met het drastisch verbeteren van de verkeersveiligheid, door het plaatsen van extra flitscamera's en trajectcontroles".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni