Ook Evere maakt straten vrij voor zwakke weggebruiker

© BRUZZ
22/04/2020
Ook in:
nl fr

Na Elsene, Anderlecht en Brussel-Stad wil ook Evere straten autoluw maken om meer ruimte te geven aan fietsende of wandelende inwoners tijdens de coronacrisis. De gemeente klopte bij het Gewest aan voor steun om een dertigtal straten tijdelijk anders in te richten.

Minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) riep de negentien Brusselse gemeenten op om de openbare ruimte te herverdelen in het voordeel van voetgangers en fietsers. Gemeentes die dat doen worden ondersteund door het Gewest. Elsene, Brussel-Stad en Anderlecht gingen ook al in op de oproep, Molenbeek niet.

De volgende gemeente die ingaat op het aanbod van de Brusselse regering is Evere. Burgemeester Ridouane Chahid (PS) vraagt tijdelijke inrichtingen en ingrepen voor een dertigtal straten. Hij geeft de hoogste prioriteit aan de Henri Consciencelaan, de Onze Lieve Vrouwlaan en de Doolegtstraat, zo meldt BX1.

De overheden benadrukken dat de maatregelen geen oproep zijn om massaal naar buiten te komen. Enkel essentiële verplaatsingen zijn toegestaan, net als wandelen of fietsen in gezinsverband of met een vriend. Daarbij moet voldoende afstand (1,5 meter) gehouden worden van anderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere, Mobiliteit, Samenleving, Ridouane Chahid, Elke Van Den Brandt, autoluwe straten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie