| Vele straten in Vorst zijn al langer zone 30, zoals de Sint-Augustinuslaan aan Hoogte 100 (archief)

Tegen het einde van het jaar moet Vorst net als Schaarbeek een algemene zone 30 zijn, met uitzondering van enkele grote verkeersassen. Het gemeentebestuur van Vorst nam die beslissing al een tijd geleden, zegt schepen van Mobiliteit Jean-Claude Englebert (Ecolo). "We hebben al meerdere zone 30's, die we nu met elkaar gaan verbinden."

Onlangs publiceerde de gemeente op haar website dat ze een zone 30 gaat invoeren, maar de beslissing dateert al van vorig jaar of zelfs daarvoor, zegt schepen Englebert. "In heel wat straten geldt nu al een maximale snelheid van 30 kilometer per uur, het leek ons gewoon logisch die met elkaar te verbinden. Aan het einde van de lente beginnen we met de werken, wijk per wijk."

Enkel op een aantal grote verkeersassen, zoals de Tweede Britse Legerlaan, de Albertlaan en de Van Volxemlaan, blijft een snelheidslimiet van 50 kilometer per uur gelden.

Inwoners van Vorst krijgen een dezer dagen een informatiefolder in de bus, meldt La Dernière Heure. De gemeente heeft ook al een tiental informatieavonden gehouden, waarop zowat 2.000 Vorstenaars afkwamen.

Schaarbeek kondigde eerder deze week haar plannen voor een algemene zone 30 aan. Elsene breidt de zone 30 op haar grondgebied een stuk uit.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Mobiliteit, Politiek, zone 30, autoverkeer , verkeersveiligheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni