| Simulatiebeeld van metrostation Vrede

Openbaar onderzoek naar metrolijn Noord wordt uitgesteld

SDS
© BRUZZ
11/05/2019

Het openbaar onderzoek rond de plannen voor de nieuwe metrolijn naar het noorden van het gewest zou normaal vrijdag beginnen maar wordt uitgesteld, wellicht tot 20 mei.

Het openbaar onderzoek rond de aanleg van de nieuwe metrolijn werd eind april vastgelegd op vrijdag 10 mei, maar donderdagavond liet Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) weten aan buurtcomité Helm3tro Riga dat het uitgesteld wordt.

"We hebben instructies gekregen van het Brussels Gewest om de start van het openbaar onderzoek uit te stellen. Het zal sowieso niet starten voor 20 mei", schrijft Clerfayt in zijn mededeling.

Beliris

Bij het kabinet van minister-president Rudi Vervoort (PS), bevoegd in de materie, wordt doorverwezen naar bouwheer Beliris, die de metrolijn vanaf het Noordstation gaat aanleggen. "Om praktische en organisatorische redenen hebben zij om uitstel gevraagd", zegt woordvoerder Jo De Witte.

Beliris daarentegen wijst naar de andere partijen. Het federale Brusselfonds kan op een termijn van een tiental dagen praktisch en logistiek geen infovergaderingen opzetten, zegt woordvoerster Marianne Hiernaux. Zij laat echter weten dat de drie partijen - de gemeente, het Gewest en Beliris - maandag samenzitten om een nieuwe datum te bespreken. Gemikt wordt daarbij op 20 mei, laat Beliris nog weten, maar dat staat nog niet helemaal vast.

Het openbaar onderzoek naar de plannen van de nieuwe metrolijn - fel gecontesteerd vanwege de bomenkap aan de Rigasquare - zou dan eindigen op 3 juni.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Mobiliteit, Politiek, metrolijn Noord, metrolijn 3, Rigasquare, Beliris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni