| Dinsdag wijzigde de verkeerssituatie op het Amnestyplein en op het kruispunt van de Honoré Longtinstraat en de Moranvillestraat in Jette.

Ophef over facebookpost van PTB’er over Good Move in Jette

SVG
© BRUZZ
23/10/2022

De post roept op om te protesteren tegen de Good Move plannen van Jette tijdens de gemeenteraad van woensdag. “Laten we daarbij de weinige bobo’s die er zullen zijn de mond snoeren,” zegt Louka Flament van de lokale PTB-afdeling.

Louka Flament trekt in zijn post hard van leer tegen het Good Move plan van de gemeente Jette, dat voorlopig in de koelkast is gestopt.

Hij vraagt zijn volgers om naar de gemeenteraad van woensdag te komen om te protesteren tegen het circulatieplan dat hij “discriminerend” noemt en “aberrant op ecologisch vlak”.

“Laten we er de enkele bobo’s die er aanwezig zullen zijn de mond snoeren.” In het Frans klinkt dat "Clouons le bec des quelques bobos qui seront présents mercredi."

"Laten we dat in kalmte doen, met argumenten en door het (groot) aantal gemobiliseerden."

Hij roept tegelijk ook op om geen geweld te gebruiken, maar dan vooral omdat dit gebruikt zou kunnen worden tegen de PTB. “Laten we hen niet de kans geven om ons als agressieve personen te framen.

Op twitter leidt de post tot nogal wat verontwaardiging. Zo laakt François Perl (PS) op twitter de hypocrisie van de PTB die wel aanwezig is op de klimaatbetoging maar tegelijk de bobo’s die minder auto’s willen in de openbare ruimte “de mond wil snoeren.”

Tegelijk blijkt ook hoe de PTB de indruk wil wekken dat de interpellatie ‘vanuit de burgers’ komt. Flament, zo blijkt uit een andere facebook post, zoekt namelijk een ‘vrijwilliger’ zonder politiek etiket om de PTB-interpellatie voor te lezen.

“Een vreemde visie op de democratie,” besluit Albert Lechat op twitter.

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni