Oplossing voor overvolle parking Delta in de maak

© Google-BRUZZ
| Vandaag is de parking aan Delta strikt genomen nog geen overstapparking, maar technisch gezien een openbare weg.

De overvolle P+R parking aan Delta is al lang een doorn in het oog voor automobilisten die er willen parkeren om het openbaar vervoer te nemen. Er staan heel wat verlaten auto’s die parkeerruimte innemen. Een overheveling van het parkeerterrein naar parking.brussels zou een oplossing zijn, dat de parking betalend wil maken.

Vandaag is de parking aan Delta strikt genomen nog geen overstapparking. "Het probleem is dat de overstapparking aan Delta technisch gezien als een openbare weg wordt beschouwd", vertelt Pieterjan Desmet, woordvoerder van Brussels minister van Mobiliteit Elke Van Den Brandt (Groen) aan BRUZZ. Vandaag staan er veel auto's met buitenlandse nummerplaat die dagenlang niet verplaatst worden.

“Er is een probleem met de vergunning. Zodra we deze juridische kwestie hebben opgelost, kunnen we parking.brussels bevoegd maken, dat is al één oplossing.”

“Zo kunnen we bijvoorbeeld de parking betalend maken en er slagbomen plaatsen”, klinkt het bij de woordvoerder van parking.brussels Sara Jasmes. “Met natuurlijk een korting voor mensen die een MIVB-ticket of -abonnement kunnen presenteren. Parkinggebruikers die vaak terugkeren kunnen ook abonnementen aanvragen op onze website. Op deze manier wordt het gebruik van parkeerplaatsen geoptimaliseerd en zal de parking dan ook zijn echte doel dienen: een overstappunt voor automobilisten die erna het openbaar vervoer willen nemen.”

Dit systeem is vanaf november van kracht op de P+R parking in COOVI, die vorige maand in opspraak kwam omdat de parkeerplaats amper gebruikt wordt, ook al is het niet bewezen dat dit zou liggen aan het nieuwe systeem. Volgens parking.brussels gaat het om een project dat zich moet bewijzen op lange termijn.

Extra parking ADEPS

“We zijn ook bezig met een andere oplossing", zegt woordvoerder Desmet. “Ook al staat dat project nog in de kinderschoenen. We willen nog een parking aanleggen dichtbij het ADEPS-gebouw om de ondercapaciteit van het parkeerterrein Delta te compenseren. Maar meer informatie heb ik daarover nog niet. Wat de burger zelf ook kan doen wanneer hij een auto permanent, dagenlang, ergens ziet staan is de politie bellen. Die hebben daar procedures voor en kunnen de auto’s laten wegslepen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?