Parking Spiegelplein opent woensdag opnieuw

De parkeergarage onder het Spiegelplein in Jette is opnieuw klaar voor gebruik. De garage moest tijdelijk worden gesloten nadat er water was ingesijpeld. De hoogspanningscabine moest volledig worden vervangen.

De ondergrondse parkeergarage opende begin april, maar moest nog geen twee maanden later al opnieuw sluiten. Tijdens de bovengrondse werken aan het plein was een lek ontstaan waardoor er water in de garage sijpelde. Dat tastte de hoogspanningscabine aan, die volledig moest worden vervangen.

Waar aanvankelijk gesteld werd dat de parking één weekend gesloten zou blijven, hebben de werken ruim een maand in beslag genomen. Volgens François Robert, woordvoerder bij parkeeragentschap parking.brussels, is dat niet verwonderlijk. “We moesten alle kabels in het netwerk nagaan om te zien of ze niet waren aangetast door het water.” De werken zijn uitgevoerd door parkeerexploitant Apcoa en kostten 25.000 euro.

De werken zijn inmiddels uitgevoerd, maar het zal nog een paar dagen duren voordat de garage opnieuw opent. Eerst moeten externe inspecteurs de elektriciteit in de garage nog controleren. Robert vermoedt dat automobilisten vanaf woensdag 18 juli opnieuw hun auto onder het vernieuwde Spiegelplein kunnen parkeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?