(Archiefbeeld) Premetrostation Lemonnier

Premetro onderbroken door werken op 20 november

EDB
© BRUZZ
19/11/2021

De MIVB vernieuwt zaterdag twee versleten wissels ter hoogte van premetrostation Lemonnier. Om de werken in alle veiligheid te laten verlopen, worden op 20 november tramlijnen 3, 4, 51 en 82 onderbroken.

Het verkeer op lijnen 3 en 4 zal onderbroken worden tussen de stations Hallepoort en Rogier. De trams van lijn 3 rijden dan enkel tussen de haltes Esplanade en Rogier. Die van tramlijn 4 rijden enkel tussen het station Hallepoort en de halte Stalle. Er stoppen zaterdag dus geen trams in de stations De Brouckère, Beurs, Anneessens, Lemonnier en Anderlechtse Poort.

Tramlijn 51 wordt onderbroken tussen station Hallepoort en halte Anderlechtse Poort en op lijn 82 tussen Zuidstation en Anderlechtse Poort.

Om de hinder op te vangen, voorziet de MIVB pendelbussen tussen station Hallepoort en de halte Anderlechtse Poort. De bussen stoppen aan Hallepoort, Zuidstation, Lemonnier, Anneessens (enkel richting Hallepoort) en Anderlechtse Poort.De MIVB verhoogt tijdens de werken ook de frequenties van buslijnen 46 en 48 en van metrolijnen 1-5 en 2-6.

Alle informatie over de werf, de hinder voor het tramverkeer en de reiswegen van de pendelbussen is terug te vinden op de website van de MIVB.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni