Premetrohalte Beurs wordt 'Beurs-Grote Markt'

© Jef Van de Veire - BRUZZ
| Het perron van de premetrohalte Anneessens, binnenkort Anneessens-Fontainas.
Updated: 27-11-2018 - 10:00

Binnenkort zal het premetrostation Beurs door het leven gaan als 'Beurs-Grote Markt'. De naburige halte Anneessens wordt 'Anneessens-Fontainas'.

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) kondigde beide naamswijzigingen maandagavond aan in de Commissie Infrastructuur. Dat deed hij na vragen over de stand van zaken van de renovatie van het station Beurs.

De nieuwe namen 'Beurs-Grote Markt' en 'Anneessens-Fontainas' weerspiegelen volgens Smet beter de omgeving van de haltes. "De nieuwe namen maken de mensen veel duidelijker in welke buurt ze terechtkomen", aldus de minister.

Sinds 2010 had Beurs al de extra naam 'Grote Markt', die er in kleinere letters onder werd geplaatst om toeristen wegwijs te maken in de stad. Onder Anneessens staat momenteel nog 'Manneken Pis'.

De herinrichtingswerken van de Beurs, met grote fietsparking, zouden in februari volgend jaar afgerond moeten zijn, net als haltes Rogier en De Brouckère. Daarna is het de beurt aan Anneessens om onder handen genomen te worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?