Zinnema zoekt naam voor kunstruimte in premetro Beurs

Kunstruimte in premetrostation Beurs

Naast de bouw van een ondergrondse fietsparking krijgt het vernieuwde metrostation Beurs ook een kunstenfoyer. Zinnema zal die cureren, maar is nog op zoek naar een naam voor de ruimte. Daarom loopt er een week lang een wedstrijd waarbij iedereen voorstellen kan insturen. Stuur je idee in via het formulier onderaan dit artikel.

Momenteel ondergaat het premetrostation Beurs een grondige renovatie. Naast de bouw van een ondergrondse fietsparking met meer dan 800 plaatsen, wordt ook een kunstenfoyer voorzien in het station, kondigde minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) eerder aan.

Het is Zinnema die de kunstenruimte drie jaar lang zal cureren. “Daarbij is het de bedoeling dat we elke vier maanden als het ware een nieuwe ‘subcurator’ aan de slag laten gaan,” zegt Jan Wallyn van Zinnema aan BRUZZ.

“We hebben er al vier. Zowel Mangoo Pickle, On The Roof, Timiss als Kadanja zullen een podium geven aan een breed palet aan Brusselse kunstenaars,” aldus Wallyn.

Nieuwe naam

Maar vooraleer de kunstenfoyer van start kan gaan, is er nog een nieuwe naam nodig. Voorlopig gaat de kunstenfoyer onder de naam ‘Foyer des Arts’, maar die wordt niet pittig genoeg bevonden.

“Daarom lanceren we een oproep voor een nieuwe naam,” zegt Mathias Dobbels, woordvoerder van minister Smet. “Iedereen mag een week lang voorstellen doen. Nadien zal een jury bestaande uit BRUZZ, Zinnema en minister Smet in overleg met de VGC, een keuze maken.”

De renovatie verloopt volgens schema en zal begin 2019 afgerond worden, bevestigt Dobbels overigens aan BRUZZ.

Jouw voorstel

Weet jij een goede naam voor de nieuwe kunstruimte in premetrostation Beurs? Laat het ons weten via het formulier hieronder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?