Renovatie Reyerscomplex: één rijrichting opnieuw open, drie dicht

© Brussel Mobiliteit
| De renovatiewerken aan de Reyerstunnels
Updated: 25-05-2018 - 10:40

Op 28 mei gaat een nieuwe fase van start van de renovatie van het Reyerscomplex. Eén tunnel gaat opnieuw open voor verkeer, terwijl drie andere dan weer sluiten. Brussel Mobiliteit waarschuwt voor grote verkeershinder.

De werken aan de Reyers-Meisertunnel in de richting van Meiser zijn afgerond, waardoor autobestuurders die route vanaf 28 mei opnieuw kunnen benutten. Op datzelfde moment beginnen echter de werken aan de Reyers-Montgomerytunnel in beide richtingen en aan de Reyers-Meisertunnel richting E40. Die drie wegen zullen tijdens de renovatie niet toegankelijk zijn voor verkeer.

Overzicht werken Reyerstunnels
© Brussel Mobiliteit
| Een overzicht van de werken aan de Reyerstunnels.

Door de gelijktijdige sluiting van de drie tunnels wordt er heel wat verkeershinder verwacht rond het Meisercomplex.

Alternatieve routes naar Brussel lopen via de A12, de Leopold III-laan en de E411. Plaatselijk verkeer rijdt dan weer best via de Leuvensesteenweg, de Leopold III-laan, of de Tervurenlaan. De wijk blijft ook nog steeds bediend door het openbaar vervoer.

Alternatieve routes Reyerstunnels
© Brussel Mobiliteit
| Een overzicht van de alternatieve routes naar Brussel.

Tunnels

Verschillende autotunnels zijn dringend aan renovatie toe. Het beveiligen van alle tunnels zou meer dan 500 miljoen euro kosten. Vraag is hoe het Brussels Gewest dat kan betalen en hoe de mobiliteit moet georganiseerd worden tijdens de sluiting. Experts pleiten voor een definitieve sluiting op lange termijn om de autodruk te verminderen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?