Winterprik zorgt voor wijziging in fasering van werf Reyerstunnels

© Photonews
| De tunnel, die Meiser met de E40 verbindt, zouden midden mei opnieuw open moeten gaan.

De winterprik in België heeft ervoor gezorgd dat de fasering van de werf van de Reyerstunnels licht is gewijzigd. De renovatiewerkzaamheden aan de E40-Meisertunnel zijn met twee weken uitgesteld, waardoor de werken aan de tunnels Meiser-E40 en Montgomery-E40 ook iets later zullen starten. Dat meldt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet vrijdag in een persbericht.

De tunnel van de E40 richting Meiser is de eerste tunnel die eind januari volledig dicht ging om volledig afgebroken en heropgebouwd te worden. De heropening was voorzien na de paasvakantie, maar die wordt nu met twee weken uitgesteld, tot begin mei.

Tegelijkertijd heeft minister Smet na besprekingen met de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe, de ingenieurs, de aannemer en Brussel Mobiliteit besloten om de start van de volgende fase van de renovatiewerken van de tunnels Meiser-E40 en Montgomery-E40 met enkele weken uit te stellen. Deze werken komen op gang in de maand mei.

De Belliardtunnel gaat dan weer vroeger dan verwacht open. Oorspronkelijk was de heropening voorzien eind juni, maar de versnelde werken worden al rond 9 mei beëindigd. Zo beschikt de Belliardtunnel sneller dan voorzien opnieuw over twee rijstroken.

Op die manier wordt gelijktijdige sluiting van drie tunnels vermeden en blijft een betere toegankelijkheid en mobiliteit in de aangrenzende gemeenten gegarandeerd. De wijzigingen in de fasering hebben bovendien geen invloed op de globale plannen van de werken, die 365 werkdagen zullen duren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?