Routeplanner NMBS pas woensdagochtend up-to-date

© TG/BRUZZ
| In het Zuidstation was de NMBS dinsdagavond al karig met informatie.

Wie morgen/woensdag de trein wil nemen, zal pas 's ochtends via de website of de app van spoorwegmaatschappij NMBS kunnen zien of zijn trein al dan niet rijdt. "De routeplanner zal pas morgenvroeg volledig up-to-date zijn", zegt NMBS-woordvoerder Bart Crols dinsdagavond.

De NMBS gaf al de grote lijnen mee van de verstoringen in de dienstregeling dinsdagavond en woensdagochtend. Zo rijden de P-treinen (piekuurtreinen), S4- en S10-treinen niet. En tussen Antwerpen en Brussel rijden er maar twee in plaats van vier IC-treinen per uur.

Maar het kost tijd om de details per trein in te voeren in de routeplanner. Die zal dus pas woensdagochtend volledig bijgewerkt zijn, klinkt het.

Dat er minder treinen rijden, heeft te maken met de gevolgen van een brand in een seinhuis in Brussel-Noord. Ook dinsdag was het treinverkeer al de hele dag verstoord. De reizigers kregen heel weinig informatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?