Scanvoertuigen nu ook actief in Molenbeek

© parking.brussels
| De scanvoertuigen van parking.brussels zien er zo uit.

In Sint-Jans-Molenbeek is de controle door het scannen van voertuigen deze dinsdag, 1 juni, begonnen. De afgelopen maanden zijn op het hele grondgebied van de gemeente 326 nieuwe parkeermeters geïnstalleerd.

Deze nieuwe parkeermeters zijn nodig zodat de scanvoertuigen hun werk kunnen doen. Dat betekent dat mensen hun kenteken moeten invoeren bij het begin van de parkeerperiode. Ze betalen dan met de app en boetes worden niet langer onder de ruitenwisser geschoven, maar opgestuurd met de post.

Ook in de gemeentes Elsene, Jette, Schaarbeek, Ganshoren, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Evere rijdt al een scanwagen rond. De Stad Brussel doet zelf haar parkeerbeheer, maar werkt ook met een scanwagen. De gemeente Vorst sluit zich binnenkort aan het systeem met scanwagen van parking.brussels.

Het parkeerbeleid in de gemeente Molenbeek heeft een tijdje stilgelegen in de overgang naar het nieuwe systeem. Op een bepaald moment werkten van de 567 parkeerautomaten die de gemeente telt slechts 282 exemplaren.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?