Schaarbeek gaat extra lidar huren voor snelheidscontroles

© PHOTONEWS
| Archiefbeeld van een lidar.

De Schaarbeekse gemeenteraad heeft donderdagavond besloten om nog meer middelen tegen het probleem met de verkeersveiligheid aan te gooien. Naast meer controles gaat de gemeente ook investeren in meer en betere uitrusting voor snelheidscontroles.

Het debat over verkeersveiligheid in Schaarbeek heeft met de start van het nieuwe schooljaar terug een vliegende start genomen. Donderdag bracht BRUZZ al het verhaal van het zoveelste ongeluk op de Haachtsesteenweg, de politiezone Noord is ondertussen bijna klaar auto’s van wegpiraten bestuurlijk in beslag te nemen.

Nu blijkt dat dat de politiezone ook gaat investeren in betere en meer apparatuur. De politiezone heeft in eerste instantie geïnvesteerd in de huur van een zogenaamde superflitspaal, een 'lidar'. Die toestellen kosten immers erg veel. De lidar zal gedurende drie jaar ingezet worden op het Schaarbeekse grondgebied, bericht La Dernière Heure.

Ondertussen is de gemeente in gesprek met het Gewest over een trajectcontrole op haar grondgebied, en de aankoop van een twee vaste radars.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?