Schaarbeek past signalisatie aan rond joggingparcours Josaphat na klachten over files

© SvG / BRUZZ
| De woonerfzone in de Azalealaan.

Het nieuwe joggingparcours rond het Josaphatpark zorgt onder meer op de Paul Deschanellaan voor heel wat sluipverkeer en files. Schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen) belooft de buurtbewoners betere signalisatie. “Automobilisten hebben even tijd nodig om te wennen aan de nieuwe verkeersregels."

Vrijdag 15 april werd het nieuwe joggingparcours rond het Josaphatpark ingehuldigd. Om dat mogelijk te maken werden er in de omliggende straten een heel resem veranderingen ingevoerd. Zo werd de Ambassadeur Van Vollenhovenlaan afgesloten voor auto’s, de Azalealaan werd een woonerfzone en de Generaal Eisenhowerlaan werd deels herleid tot een eenrichtingsstraat.

Ook de doorsteken op de Paul Deschanellaan werden afgesloten voor verkeer. Buurtbewoners deden in Het Nieuwsblad beklag over de opstoppingen en het stilstaand verkeer in de straat.

Geduld en signalisatie

Schepen Adelheid Byttebier (Groen) geeft gehoor aan die kritiek, al vraagt ze ook wat geduld: “Het kost altijd even tijd om een aanpassing in de circulatie te laten doordringen bij bestuurders. Als een straat wordt afgesloten gaan ze snel in parallelle straten gaan rijden. We gaan bijkomende signalisatie aanbrengen die bestuurders toont dat ze via de grote lanen, de Rogierlaan en de Lambermontlaan, ook op hun bestemming kunnen geraken.”

“Na de eerste waarnemingen en het effect op de aangrenzende straten is een technische nota opgesteld omtrent het joggingparcours. Dit technische team heeft aanbevelingen gedaan waarvan we verwachten dat ze de volgende dagen de situatie zullen verbeteren. We verzekeren de buurtbewoners dat we de situatie nauwlettend in de gaten houden en dat er gaandeweg aanpassingen zullen worden doorgevoerd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?