© Gemeente Schaarbeek | Ook in Schaarbeek zijn nu parkeervakken voor steps.

Ook Schaarbeek start met dropzones voor deelsteps

© BRUZZ
26/07/2023

De gemeente Schaarbeek installeert deze zomer 58 dropzones waar deelsteps geparkeerd kunnen worden. Later dit jaar wordt het gebruik van dropzones in het hele gewest verplicht.

De dropzones komen terecht in de buurten met de sterkste concentratie aan deelsteps. Het gaat dan onder meer om het station van Schaarbeek en Brussel-Noord, het Liedtsplein, en in de wijk Helmet.

Twee andere zones (zie kaartje onderaan) volgen om zo tegen eind 2023 het hele gemeentelijke grondgebied te voorzien van standplaatsen voor steps, waar gebruikers deelsteps kunnen achterlaten of terugvinden. De gebruiker van de deelstep wordt geïnformeerd door de aanbieder die deze zones afbakent als enige plaatsen waar de sessie kan worden afgesloten.

"Deelsteps maken volwaardig deel uit van het mobiliteitsaanbod en verdienen dan ook hun plaats in ons parkeerbeleid”, zegt schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen). “Het is eveneens noodzakelijk om de voetpaden vrij te houden en de veiligheid te garanderen voor voetgangers.”

In de rest van het gewest

Het gebruik van de dropzones wordt later dit jaar in het hele gewest verplicht. Het wettelijk kader daarvoor werd vorige zomer goedgekeurd door het Gewest.

Intussen hebben ook de Brusselse gemeenten Elsene, Brussel-Stad, Sint-Gillis, Sint-Agatha-Berchem, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Joost-ten-Node en Evere al dropzones geïnstalleerd. Anderlecht, Oudergem, Etterbeek, Vorst, Ganshoren, Jette, Koekelberg, Watermaal-Bosvoorde hadden in maart al minstens een aanvraag ingediend bij Brussel Mobiliteit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie