Sint-Genesius-Rode wil stations toevoegen aan Brusselse zones

© PhotoNews

De gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode keurde dinsdagavond een motie goed waarin gevraagd wordt aan de federale en Vlaamse regering om de MTB- en JUMP-zone uit te breiden tot de treinstations uit de Vlaamse rand. In die zones zijn de tarieven voor De Lijn, MIVB, TEC en NMBS op elkaar afgestemd. De faciliteitengemeente heeft twee stations op haar grondgebied.

Het MTB-abonnement kan aangekocht worden voor één maand of een jaar en geldt voor alle bussen van De Lijn en TEC binnen de Brusselse stadszone, en een aantal haltes in delen van de Vlaamse randgemeenten, de treinen van de NMBS binnen de Brusselse stadszone, en het Brusselse MIVB-net.

De JUMP-biljetten kunnen aangekocht worden voor 1 reis, tot een duurtijd van 72 uur, en gelden binnen het Brussels Gewest eveneens zowel voor de vervoersmiddelen van de NMBS, MIVB, De Lijn als van de TEC.

In de motie, die op één onthouding na unaniem goedgekeurd werd, dringt Sint-Genesius-Rode erop aan om deze zones uit te breiden tot de NMBS-stations in de Vlaamse rand om op die manier 'de aantrekkingskracht van het openbaar vervoer te verhogen met een attractief en uniek tarief dat geldig is voor de verschillen vervoerwijzen'.

"Om het hoofd te bieden aan de files is het belangrijk de intermodaliteit van het openbaar vervoer te bevorderen en de verbindingen van de NMBS met de regionale vervoersmaatschappijen aantrekkelijker te maken", aldus de motie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?