Meiserplein

| Het Meiserplein, een verkeersinfarct

Slachtoffer vluchtmisdrijf aan Meiserplein 'niet in levensgevaar'

© BRUZZ
02/10/2018

De voetgangster die maandag omvergereden werd op een zebrapad aan het Meiserplein in Schaarbeek verkeert niet in levensgevaar, laat Schaarbeeks burgemeester Clerfayt (Défi) weten. De gemeente en de politiezone Noord volgen het dossier nauw op bij het Gewest, dat het plein beheert.

De politie bekijkt alle beschikbare camerabeelden om de dader, die vluchtmisdrijf pleegde, op te sporen. Clerfayt heeft van zijn politiekorps ook net een rapport ontvangen over alle mogelijke verbeterpunten voor dit “zeer problematische kruispunt in termen van verkeersveiligheid”.

Het Meiserplein werd samen met de aanpalende Leuvensesteenweg in 2014 geïdentificeerd als een van de 30 zwarte punten in het gewest, maar tot op heden is het plein nog niet aangepakt. De geplande heraanleg van het plein – met de beloofde tramtunnel – staat nog altijd op het to do-lijstje van de Brusselse regering, maar een dik half jaar voor de gewestverkiezingen is nog geen enkel concreet initiatief genomen.

Tramtunnel

Daar herinnert de Schaarbeekse burgemeester graag aan. De gemeente gaat een aantal snel te realiseren beveiligingsmaatregelen voorstellen aan het Gewest, zegt Clerfayt. “We hebben eerder al meermaals geïnterpelleerd over de heraanleg (Clerfayt is ook Brussels parlementslid en stelde in die rol inderdaad al vragen aan minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A), red.), met name om aan te dringen op de tramtunnel. We hopen nog altijd op een antwoord.”

Het ongeluk van maandagochtend, zegt Clerfayt, “herinnert er opnieuw aan dat de verkeersveiligheid een materie is die overleg tussen alle bevoegdheidsniveaus vraagt, en het vereist ook zeker respect voor de verkeersregels van alle weggebruikers.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , Politiek , Meiser , Meiserplein , vluchtmisdrijf

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni