Slechts 9 auto's per dag op overstapparking C

© PhotoNews
| Parking C aan de Heizel.

Om het fileleed tijdens de werken aan de Leopold II-tunnel te verzachten, stelt het Gewest sinds deze zomer parking C gratis ter beschikking als overstapparking. Gemiddeld maken daar slechts negen automobilisten per dag gebruik van.

Dat schrijft VRT NWS.

Het matige succes staat in contrast met de zeven overstapparkings in het gewest, die bijna altijd voor honderd procent bezet zijn. Het gaat onder meer om de parking Erasmus, Stalle, Herrmann-Debroux en Delta.

"Die parkings staan vol, maar niet allemaal met auto's van pendelaars", legt de woordvoerder van het Brussels parkeeragentschap uit aan BRUZZ. "Ook buurtbewoners parkeren er, maar daar zijn die parkings eigenlijk niet voor bedoeld."

Daarom vormt het Gewest gradueel deze parkings om tot echte Park & Ride-parkings, waarbij je enkel met een pasje de slagboom kan openen. Die pasjes worden aan pendelaars uitgereikt, die zo op de tram of metro richting centrum kunnen stappen. Coovi en Kraainem zijn nu al aan de beurt, andere parkings volgen nog.

Wat misschien ook de matige populariteit van parking C verklaart: van daaruit is het nog 14 minuten stappen naar de dichtstbijzijnde metro (6) of tram (3, 7). Wel is er een gratis pendeldienst met collectieve taxi's.

Renovatie Leopold II-tunnel

De renovatiewerken aan de verouderde Leopold II-tunnel zullen tot 2021 duren. Enkel 's nachts en tijdens de zomers wordt de tunnel volledig afgesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?