Smalle Wetstraat tot eind augustus

© GoogleStreetview
| Op de Wet-brug zullen tot eind augustus slechts twee rijstroken beschikbaar zijn
Updated: 19-07-2019 - 10:42

Vanaf maandag 22 juli worden de werken aan de Wet-brug hervat. Dit betekent dat tot eind augustus enkel de twee rechterrijstroken van dat stuk van de Wetstraat berijdbaar zullen zijn.

Het eerste deel van het onderhoud aan de brug die boven de Etterbeeksesteenweg loopt werd in 2017 al voltrokken. Toen werden de linkerbaanvakken aangepakt. Vorig jaar werd de renovatie tijdelijk stilgelegd, wegens de grootschalige herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Vanaf maandag 22 juli worden de werken om de renovatie van bovenzijde van de brug te voltooien hervat. Dat meldt de Gewestelijke Overheidsdienst Brussel. Dit betekent dat al het verkeer op de brug over de twee linkerrijstroken zal moeten. "Hierdoor zal dus ook het fietspad langs de rechterkant van de straat tijdelijk onbruikbaar zijn. We voorzien wel een oversteekplaats voor voetgangers en fietsers", meldt woordvoerster Inge Paemen. Het linkerfietspad blijft open.

De werken zijn tijdens de zomermaanden gepland om verkeershinder te minimaliseren. Er zijn dan vijftien procent minder voertuigen op de baan. Het onderhoud zou eind augustus afgelopen moeten zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?