| Simulatiebeeld van de geplande voetgangersbrug over het kanaal ter hoogte van metrostation Graaf van Vlaanderen.

Werken aan voetgangersbruggen kanaal starten pas in 2020

EC
© BRUZZ
16/07/2019

Nu de vernieuwde Gosseliesbrug nog even op zich laat wachten, vragen buurtbewoners zich af hoe het staat met de andere voetgangersbruggen over het kanaal. Die zijn nog niet voor meteen, zo blijkt uit navraag bij bouwheer Beliris, want de werken starten pas volgende zomer.

Behalve de voetgangersbrug in de Heyvaertwijk zijn er nog drie andere bruggen gepland langs het kanaal: een brug aan de Ninoofsepoort, één ter hoogte van metrostation Graaf van Vlaanderen en een derde brug (ook voor openbaar vervoer) aan Thurn & Taxis, die onlangs werd omgedoopt tot de Suzan Danielbrug.

Het federaal Brusselfonds Beliris financiert de drie bruggen en voert de werken ook uit, maar de bouwplannen zijn al herhaaldelijk uitgesteld. In maart lag minister voor mobiliteit Pascal Smet (one.brussels-SP.A) nog in de clinch met Beliris, omwille van de vele vertragingen aan de werken aan de kanaalbruggen. De brug aan de Vlaamsepoort had volgens de eerste plannen in 2012 klaar moeten zijn.

Ook de buurtbewoners zijn het beu, zo laat een lezer weten aan BRUZZ: “Na een carrousel aan verkeerde bouwaanvragen, niet-afgeleverde vergunningen en jaren van uitstel ligt alles er nog bij als jaren geleden".

Zomer 2020

Bouwheer Beliris laat weten dat de werken aan de bruggen in Molenbeek zeker in de zomer van 2020 zullen starten. “De coördinatiecommissie heeft toelating gegeven om volgende zomer te starten met de grotere werken, volgens een analyse van Brussel Mobiliteit. Zo vallen onze werken ook samen met de werken aan de Leopold II-tunnel", zegt woordvoerder Elien De Swaef. De komende maanden zal Vivaqua wel al voorbereidende werken uitvoeren.

Wanneer de twee bruggen in Molenbeek klaar zullen zijn, kan Beliris op dit moment nog niet inschatten.

De werken aan de Suzan Danielbrug ter hoogte van Thurn & Taxis gaan wel al in september van start. Daar zijn de voorbereidende waterwerken nu al bezig. De Suzan Danielbrug zou uiterlijk tegen begin 2021 klaar moeten zijn.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Mobiliteit, Stedenbouw, bruggen, voetgangers, voetgangersbrug, Ninoofsepoort, Graaf van Vlaanderen, kanaal

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni