Snelheidsduivel geflitst aan 204 km/u op Louizalaan

© Dave Bleasdale

In juli werd een Mercedes geflitst toen die aan een snelheid van 204 kilometer per uur door de Louizalaan reed, richting het Ter Kamerenbos. Dat blijkt uit de cijfers voor het derde trimester van dit jaar van de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene.

De bestuurder van de Mercedes reed zo meer dan vier keer sneller dan de toegelaten snelheid op de Louizalaan en verbrak het record van het derde trimester in de politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene. In die periode controleerde de politie net geen acht miljoen voertuigen op snelheid. Meer dan 10.000 bestuurders werden betrapt op te hard rijden.

Nog in juli werd een motorrijder door een mobiele flitscamera betrapt toen hij of zij aan een snelheid van 144 kilometer per uur op de Léon Monnoyerkaai reed richting Vilvoorde. Ook op die plaats is de maximumsnelheid 50 kilometer per uur. Het rijbewijs van de motorrijder werd meteen ingetrokken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?