Spontane staking bij MIVB afgelopen

De onveiligheid in het premetrostation Lemonnier zint de vakbonden niet, een spontane werkonderbreking is uitgebroken.
Updated: 12-03-2019 - 11:50

Als gevolg van een spontane staking van enkele trambestuurders was dinsdagochtend een tijdlang het tramverkeer verstoord. De chauffeurs protesteerden tegen de onveiligheid in verschillende ondergrondse (pre)metrostations. De MIVB laat weten dat de meeste chauffeurs intussen terug aan het werk zijn.

Enkele tramchauffeurs legden in hun depot spontaan het werk neer op dinsdagochtend. De chauffeurs wilden daarmee de onveiligheid van verschillende ondergrondse (pre)metrostations aanklagen. Dat zegt Stéphan de Mûelenaere van de liberale vakbond ACVLB. 

"Vrijdag vond er nog een steekpartij plaats in het premetrostation Lemonnier. De veiligheid van de chauffeur komt er ook in het gedrang, want in dat station moeten ze op het einde van hun shift wachten op een collega die overneemt. Maar ook in andere stations, zoals het Zuid en Noord, hangen er veel mensen rond die geen reizigers zijn," zegt hij aan BRUZZ. 

Onderhandelingen

MIVB-woordvoerder An Van Hamme laat weten dat de onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden intussen afgelopen zijn. "Er zijn afspraken gemaakt met betrekking tot de veiligheid van de chauffeurs. De kwestie wordt bijvoorbeeld opgenomen met de lokale en federale politie. Ook moeten de chauffeurs niet meer moeten wisselen in Lemonnier, maar wel in het Zuidstation."

De politie van zone Brussel-Hoofdstad/Elsene laat weten dat de extra maatregelen woensdagochtend uit de doeken worden gedaan.

Als gevolg van de spontane staking werden verschillende tramlijnen dinsdagochtend niet bediend. Intussen rijden alle tramlijnen wel opnieuw, maar de MIVB laat weten dat er nog vervolgvertragingen mogelijk zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?