Spontane staking bij MIVB na agressie in Beekkant voorbij

De MIVB-medewerkers spraken twee poortjesglippers aan en kregen daar klappen voor terug.
Updated: 28-09-2018 - 13:55

Het veiligheidspersoneel van openbaarvervoermaatschappij MIVB heeft vrijdag omstreeks 11 uur het werk neergelegd. De spontane staking is het gevolg van agressie op twee medewerkers in metrostation Beekkant vrijdagochtend. Zij werden met lichte verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een veiligheidsploeg sprak deze ochtend twee jongeren aan die door de toegangspoortjes van metrostation Beekkant probeerden te glippen. "De jongeren reageerden nogal agressief op de opmerking", legt MIVB-woordvoerster An Van hamme uit aan BRUZZ.

Twee medewerkers zijn lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. Uit solidariteit besliste de rest van het veiligheidspersoneel spontaan het werk neer te leggen. De politie nam hun taken over.

Staking voorbij

Omstreeks 13u30 nam het personeel het werk opnieuw op. "Het veiligheidspersoneel en de MIVB-directie hebben rond de tafel gezeten en er zijn enkele zaken verduidelijkt", reageerde An Van hamme.

Onderzoek gestart

"De spoorwegpolitie is gestart met onderzoek, onder meer van de camerabeelden", zegt Ine Van Wymersch van het parket Brussel. "Het parket tilt zwaar aan de feiten."

"De personeelsleden van MIVB zijn nog in het ziekenhuis voor de vaststellingen van de verwondingen. Er is nog geen zicht op hun eventuele arbeidsongeschiktheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?