Bussen van lijn 71 aan de halte Flagey.

| Bussen van lijn 71 aan de halte Flagey.

Spoorwerken aan Flagey gestart: trams en bussen worden omgeleid

CD
© BRUZZ
02/04/2022

Zaterdag zijn er spoorwerkzaamheden gestart op het Flageyplein. Daardoor wordt tram 81 onderbroken en worden bus 38, 59, 60, 71, N09 en N10 omgeleid, dit tot en met vrijdag 15 april.

Tram 81 wordt onderbroken aan beide kanten van het Flageyplein. De afstand tussen beide eindhaltes moet te voet afgelegd worden, zo’n twee minuten wandelen.

De eindhalte van de trams komende van en naar Marius Renard bevindt zich in de Lesbroussartstraat, iets voor het Flageyplein. De eindhalte van de trams komende van en naar Montgomery bevindt zich op het Heilig-Kruisplein, langs de vijvers van Elsene.

(Lees verder onder foto.)

plan_t81_flagey.jpg

| Tram 81 wordt onderbroken aan beide kanten van het Flageyplein.

Ook de bussen aan het Flageyplein ondervinden hinder door de werken. Bus 38 en 60 richting Centraal Station en Ambiorix worden omgeleid tussen de haltes Vleurgat en Flagey via de Louizalaan, de Kruisstraat en de Elsensesteenweg. Daardoor wordt de halte Biarritz niet meer bediend. De halte Vleurgat wordt wel nog bediend, maar is verplaatst naar de Louizalaan 294. Ook bedienen de bussen drie bijkomende haltes: Baljuw, Verlaat en Museum van Elsene.

In de richting Helden en Ukkel Kalevoet worden bus 38 en 60 omgeleid tussen de haltes Blyckaerts en Flagey via de Kroonlaan en de Brouwerijstraat, en tussen de haltes Flagey en Vleurgat via de de Vergniesstraat, de Heninstraat en de Louizalaan. Daardoor worden de haltes Malibran en Biarritz niet bediend. De haltes Flagey en Vleurgat worden wel nog bediend, maar verplaatst naar respectievelijk de Vergniesstraat 40 en de Louizalaan 285. De bussen bedienen de bijkomende haltes Mouterij, Gist, Dautzenberg en Baljuw.

Bus 59 ondervindt weinig hinder. Enkel de halte Flagey richting Ziekenhuis Etterbeek-Elsene wordt verplaatst naar de Dijkstraat 8.

(Lees verder onder foto.)

flagey_bus.jpg

| Bus 38, 59, 60, 71, N09 en N10 worden omgeleid van zaterdag 2 april tot en met vrijdag 15 april.

Bus 71 en N09 richting Delta en Herrmann-Debroux worden omgeleid rond het Flageyplein via de Malibranstraat, de Kroonlaan en de Brouwerijstraat. De halte Flagey wordt verplaatst naar het Heilig-Kruisplein, langs de vijvers van Elsene. De bussen bedienen de bijkomende haltes Malibran, Blyckaerts, Mouterij en Gist. Richting De Brouckère en Centraal Station wordt de halte Flaget verplaatst naar de Vergniesstraat 40.

Als laatste wordt bus N10 richting Fort-Jaco omgeleid tussen de haltes Flagey en Vleurgat via de Vergniesstraat, de Heninstraat en de Louizalaan. De halte Biarritz wordt niet bediend. De halte Flagey wordt verplaatst naar de halte van bus 38 richting Centraal Station. De halte Vleurgat wordt verplaatst naar de Louizalaan 285. De bus bedient ook de haltes Dautzenberg en Baljuw.

Richting Centraal Station wordt bus N10 omgeleid tussen de haltes Vleurgat en Fernand Cocq via de Louizalaan en de Kruisstraat. De haltes Biarritz, Flagey en Museum van Elsene worden niet bediend. De halte Vleurgat wordt verplaatst naar de Louizalaan 295. Bijkomende haltes Baljuw en Verlaat worden bediend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Mobiliteit , Flageyplein , MIVB , spoorwerken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni