Start werken aan twee fietsprojecten in oostelijke rand rond Brussel

© PhotoNews
| Het fietspad langs de Generaal Jacqueslaan in Elsene, met een sticker van Critical Mass Brussels, de burgerbeweging voor meer aandacht voor fietsers

Vanaf volgende week start De Werkvennootschap met de aanleg van twee nieuwe fietsprojecten in Groenendaal en Overijse. De geplande brug en tunnel moeten het fietsgemak verhogen en meer veiligheid garanderen voor wandelaars, fietsers maar ook voor dieren. "Naast veilige en comfortabele fietspaden, zijn ook veilige oversteken belangrijk", aldus minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD).

Met het project "Werken aan de Ring" mikt De Werkvennootschap op een betere mobiliteit en leefbaarheid op en rond de Ring van Brussel. Om de infrastructuur aan de oostelijke rand van Brussel veiliger en toegankelijker te maken, wordt het ecorecreaduct De Priorij gebouwd ter vervanging van de huidige fietsbrug tussen het station van Groenendaal en het bosmuseum Jan Van Ruusbroec. Daarnaast wordt de voetgangersbrug onder de Ring in Overijse toegankelijker gemaakt voor fietsers.

De huidige fietsbrug nabij het station van Groenendaal zal vanaf volgende week plaats maken voor een gloednieuw en breder ecorecreaduct. "Dit ecorecreaduct werd zo ontworpen om de ervaring voor de gebruiker ervan - zowel mens als dier - naadloos te laten aansluiten op de bestaande omgeving", aldus ministers Peeters.

Iets verder in de gemeente Overijse, zorgen de trappen in de voetgangerstunnel aan het einde van de Welriekendedreef voor heel wat ongemak bij fietsers. Nu wordt er een zachte fietshelling aangelegd zodat ook zij de tunnel vlot kunnen gebruiken.

Door de demontering van de oude fietsbrug in Groenendaal zal er verkeershinder zijn tijdens de nachten van 25 tot 28 oktober. Ook zal de Welriekendedreef ter hoogte van de Ring vanaf 25 oktober worden afgesloten.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?