| Sven Mary voor het Brusselse justitiepaleis. 'Zie je me al met twee volle trolleys de metro nemen om te gaan pleiten?'

Sven Mary verlaat Brussel voor kantoor in de rand door mobiliteitsproblemen

© BRUZZ
30/11/2022

Er was al langer sprake van, maar Mary bevestigt nu ook in een interview met BRUZZ een fusiepartner gevonden te hebben voor zijn advocatenkantoor. Het is nu vooral zoeken naar een nieuw pand, dat niet in Brussel zal liggen. Het nieuwe circulatieplan en de vele wegenwerken doen de strafpleiter uitwijken naar de Vlaamse Rand.

“De fusiepartner is er,” zegt strafpleiter Sven Mary deze week in een interview met BRUZZ. “Het is nu vooral zoeken naar een geschikt pand.”

Zijn huidige kantoor huist in een beschermd art-nouveaupand uit 1904 in Elsene. "Prachtig, maar een ramp om in te werken: je mag er niets aan veranderen zonder een maanden- of jarenlange vergunningsprocedure. Dus zit je met enkel glas en medewerkers die in de winter verkleumen.”

'Qua mobiliteit is het hier niet meer te doen'

Mary zocht aanvankelijk naar een moderner alternatief in Brussel zelf, maar het nieuwe circulatieplan en de vele wegenwerken brachten hem op andere ideeën. "Qua mobiliteit is het hier niet meer te doen, het is bijna onmogelijk geworden om in deze mooie stad met de auto rond te rijden,” zegt Mary die stelt geen alternatief te hebben. “Men zegt dan: neem het openbaar vervoer. Maar ik werk met papieren dossiers van soms duizenden en duizenden bladzijden.”

In digitaal werken heeft Mary weinig zin. “Zo'n dossier, ik wil dat kunnen voelen, daarin bladeren, aantekeningen maken. Het nadeel is dan dat je vaak een berg papier moet meezeulen naar de rechtbank.”

Erg onhandig met het openbaar vervoer, vindt de strafpleiter. “Zie je me al met twee volle trolleys de metro nemen om te gaan pleiten?" Dus hoopt hij over een halfjaar kantoor te houden in de rand van Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Sven Mary

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni