Taxis Verts mag Collecto nog vijf jaar langer uitbaten

KVDP
© BRUZZ
06/12/2019

De Brusselse regering heeft een beslissing genomen over de concessie voor de collectieve taxidienst Collecto. Taxis Verts mag die dienst nog vijf jaar langer uitbaten. Dat bevestigt de woordvoerster van minister-president Rudi Vervoort aan BRUZZ.

Met Pascal Smet als bevoegd minister had de vorige Brusselse regering beslist om de concessie voor Collecto, de collectieve nachttaxidienst, toe te wijzen aan Victor Cab, een jong en klein taxibedrijf. Het bedrijf was zelfs te klein, zo oordeelde de Raad van State.

Die vernietigde de toewijzing aan Victor Cab in mei dit jaar, omdat dat bedrijf over te weinig chauffeurs beschikte. Daarop moest de regering een nieuwe openbare aanbesteding lanceren. Vandaag besliste die regering over de nieuwe concessie die vanaf 1 januari 2020 ingaat.

Eén tarief

Taxis Verts is vandaag al concessiehouder en mag de taxidienst ook de komende vijf jaar, tot 31 december 2024, uitbaten. Dat bevestigt het kabinet van minister-president Rudi Vervoort, die bevoegd is voor taxi's, aan BRUZZ.

Voor de uitbating van Collecto zal Taxis Verts jaarlijks een bedrag van ongeveer 1,3 miljoen euro krijgen. Tot nu toe kostte een Collecto 6 euro voor wie geen MIVB-abonnement heeft en 5 euro voor wie wel een abonnement heeft. Dat zal veranderen, want zoals aangekondigd zal het tarief van vijf euro voor alle gebruikers gelden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Collecto , Taxis Verts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni