Al sinds 1972 doorkruiste trambestuurder Ali Garna Brussel als trambestuurder bij de MIVB. Nu gaat hij met pensioen
© MIVB

Terminus voor MIVB-ouderdomsdeken Ali: 'Na ruim vijftig jaar dienst op pensioen'

MVDH
© BRUZZ
28/02/2023

Al sinds 1972 doorkruiste trambestuurder Ali Garna Brussel als trambestuurder bij de MIVB. Nu legt de energieke zeventiger het werk neer. "Een fijn pensioen gewenst Ali en bedankt voor alles", klinkt het bij de Brusselse vervoersmaatschappij.

De Schaarbeekse ouderdomsdeken van de MIVB, die afkomstig is uit Tunesië, heeft vandaag op 74-jarige leeftijd het eindpunt van zijn carrière bereikt. Ali Garna werkte al sinds 1972 voor de Brusselse openbare vervoersmaatschappij en was intussen ruim de pensioengerechtigde leeftijd gepasseerd. Toch kreeg hij er maar niet genoeg van en vroeg hij volgens Sudinfo steeds verlengingen aan.

"Ik hou van mijn werk en de mensen”, zegt Garna daar zelf over in een filmpje van de MIVB. “Mijn geheim is dat ik naar het positieve kijk. Ik zie bijvoorbeeld mensen die geen werk hebben of op straat leven. 'Godzijdank heb ik werk en ben ik gelukkig', denk ik dan. Ik ben trots op mijn werk en met de tram rijden doet me plezier.”

Rust

Recent ontving Garna tijdens de gemeenteraadszitting van Schaarbeek ook het ‘brevet van Laureaat van de Arbeid’. De titel is een vorm van erkenning voor verdienstelijke werknemers.

Met een glimlach onder zijn brede snor vertelt de kwieke zeventiger dinsdag in een filmpje van de MIVB dat hij nog langer zou kunnen doorgaan, maar besloot om toch wat uit te rusten. “Ik heb meer dan genoeg gedaan.”

Bekijk hier de reportage die BRUZZ over de toen 70-jarige Garna maakte in 2018:

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie