Tramgebruikers kiezen zelf kunst in station Simonis

© Brussel Mobiliteit

Brussel Mobiliteit en de MIVB laten tramgebruikers en omwonenden van het station Simonis stemmen over welke kunstwerken de tunnelkokers van hun station zullen opfleuren. Stemmen kan zowel online als telefonisch.

De grauwe tunnelkokers waar de trams doorrijden, kunnen best een likje verf gebruiken. Na een eerste succesvol kunstproject op de tunnelkokers van het tramstation Lemonnier, werd enkele maanden geleden een oproep uitgeschreven voor de tunnelkokers van het station Simonis aan de Jetselaan en de Vrijheidslaan.

In een paar weken tijd werden dertig projecten ontvangen die deze "verloren ruimte" kunnen verfraaien. Een comité van actoren uit de buurt en specialisten voerde een eerste selectie uit en zo bleven er nog drie voorstellen over voor de tunnel aan de Vrijheidslaan en vier voor die aan de Jetselaan.

Iedereen kan stemmen

Iedereen kan vanaf nu stemmen via de website van Brussel Mobiliteit, waar de projecten ook worden geïllustreerd en in detail besproken. De omwonenden die geen internet hebben krijgen een folder in de bus en kunnen hun keuze telefonisch doorgeven.

"Geef uw mening, want zelfs terwijl u momenteel binnenblijft, behoort de openbare ruimte u toe. Zodra de coronacrisis achter de rug is, kunnen we volop genieten van deze verfraaiingen in het openbaar vervoer", stelt Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?