Trams 81 en 97 onderbroken tijdens verlengd weekend

© bindonlane
| Tram 81 gedeeltelijk onderbroken (archiefbeeld).

De MIVB zal tijdens het verlengd weekend (30 mei tot en met 2 juni) de verouderde tramsporen aan Bareel vervangen. Daardoor worden tramlijnen 81 en 97 in beide richtingen onderbroken. Er zal een vervangbus rijden tussen de haltes Janson en Wiels.

De sporen aan de Bareel van Sint-Gillis zijn versleten en moeten vervangen worden. Trams 81 en 97 worden onderbroken van donderdag 30 mei tot en met zondag 2 juni, alsook op dinsdag 4 juni na 21u.

Voor lijn 81, tussen Montgomery en Marius Rénard, zal er geen tramverkeer zijn tussen de haltes Koningslaan en Janson. De tram wordt in twee stukken gesplitst. Vanaf Marius Rénard rijdt die voort op de sporen van lijn 82 richting Wiels en nadien op de sporen van lijn 97 richting Dieweg. Verder is er een dienstverlening tussen Janson en Montgomery.

Tram 97 zal niet meer rijden tussen Wiels en Louiza. Na de halte Wiels worden de trams omgeleid naar Koningslaan, en rijden ze verder op lijn 81 richting Marius Renard. Wie naar Louiza moet, wordt aangeraden de ingelegde T-bus tussen de haltes Wiels en Janson te nemen. Aan Janson brengt tram 92 je naar Louiza.

20190529_omleiding_Bareel
© MIVB
| Een plan omtrent de omleidingen van tramlijnen 81 en 97.

Bus 48 en N12

Bus 48 richting Grote Markt en nachtbus 12 richting Centraal Station worden van donderdag 30 met tot en met zondag 2 juni omgeleid tussen de haltes Bareel en Hallepoort. De halte Sint-Gillisvoorplein en Hallepoort worden verplaatst naar de Overwinningsstraat.

Tussen maandag 3 juni en zaterdag 8 juni geldt de omleiding voor bus 48 en noctis 12 tussen de haltes Hallepoort en Rochefort ter hoogte van het Park van Vorst. De haltes Hallepoort, Sint-Gillisvoorplein, Bareel en Combaz worden niet bediend. De hinder zou voorbij moeten zijn op zaterdag 8 juni om 6 uur 's ochtends.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?