Treinverkeer zal verstoord zijn op 12 december

© PhotoNews

De impasse in het sociaal overleg bij het spoor leidt tot een eerste actie. Op 12 december vindt er een "samentroeping van spoorwegpersoneel" plaats, zo kondigde vakbonden ACV-Transcom en ACOD Spoor aan. "De actie zal gevolgen hebben voor het treinverkeer."

De vakbonden willen op 12 december werknemers verzamelen aan de hoofdzetel van HR Rail (de juridische werkgever van het spoorpersoneel) nabij het Zuidstation in Brussel. "We roepen de werknemers op om zich vrij te maken", zegt Luc Piens van de christelijke vakbond.

Ook wie normaal moet werken, kan meedoen. "We dienen een stakingsaanzegging in om de mensen in de mogelijkheid te stellen deel te nemen" aan de concentratie, duidt Ludo Sempels van de socialistische vakbond. "Er zullen gevolgen zijn voor het treinverkeer."

De spoorbonden verwierpen vorige week een ontwerp van sociaal akkoord voor de periode 2020-2022 bij de spoorwegen. Ze hadden de directie een week de tijd gegeven om aan hun eisen tegemoet te komen, maar die ging daar volgens de bonden niet op in.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?