Twaalf bezwaren tegen overstapparking A12

© Brussel Mobiliteit
| Esplanade aan het eind van de A12 Heizel: hier zou een overstapparking komen.

Tegen de overstapparking langs de A12 zijn twaalf bezwaarschriften ingediend. Deze woensdag zit de Stad Brussel daarover samen met de promotoren, de gewestelijke instellingen, en de indieners van die bezwaren.

Het plan past in het voornemen van de regering om 10.000 plaatsen in overstapparkings te maken en zo de autodruk in de stad te verminderen. Maar, zo zeggen tegenstanders: de plek is onlogisch en het gaat eigenlijk om een extra parking voor shoppingcenter NEO.

“Er wordt daarenboven te weinig rekening gehouden met de plannen voor het Brabantnet”, zegt Steyn Van Asche van stadsorganisatie BRAL, dat een bezwaarschrift indiende. "Die krijgen er al parkings bij, en ook op parking C moet er nog een komen. Je krijgt dus een wildgroei van overstapparkings, allemaal bedoeld voor hetzelfde publiek, dat van de Noordrand", aldus Van Asche.

Maar buiten BRAL waren er dus 'maar' elf andere individuen of organisaties die een bezwaarschrift indienden, waaronder de vzw Groene promenade Neder-Over-Heembeek, Inter-Environnement Bruxelles, ARAU en het wijkcomité Verregat-Heysel.

Hun bezwaren, geuit tijdens het openbaar onderzoek, komen aan bod op de overlegcommissie woensdag, de tweede al voor dit dossier. Nadien geven de Stad Brussel samen met enkele gewestelijke instellingen zoals Brussel Mobiliteit een niet-bindend advies voor het project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?