Vanaf zaterdag negen dagen hinder op trams 3 en 7

© Michael Taylor (Brusselsstar)
| Trams 3 en 7 steken tien dagen lang de Van Praetbrug niet over

Vanaf zaterdag 27 oktober steken tramlijnen 3 en 7 de Van Praetbrug niet meer over. De haltes in Laken en Neder-Over-Heembeek worden negen dagen lang niet bediend, er rijden wel vervangbussen.

Het tramverkeer wordt onderbroken tot en met zondag 4 november. Op die negen dagen zal de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB de sporen op de Van Praetbrug en in de Leopoldtunnel vervangen. Die zijn versleten, om de veiligheid van de reizigers te garanderen moet er dus gewerkt worden.

Dat heeft een stevige impact op het tramnet: bij tram 7 wordt het volledige traject tussen Prinses Elisabeth in Schaarbeek en Heizel in Laken niet bediend. Bij tram 3 gaat het om het traject Docks Bruxsel tot eindpunt Esplanade.

Er rijden vervangbussen, zogeheten T-bussen. Voor lijn 3 rijden die tussen Heizel en het Noordstation, de T-bus 7 rijdt dan weer tussen Heizel en Prinses Elisabeth. Bussen van lijn 47 die normaal eindigen aan de halte Heembeek rijden uitzonderlijk ook verder naar het Noordstation of Prinses Elisabeth.

Opgelet: afhankelijk van de rijrichting worden sommige haltes door de bussen niet bediend, zoals te zien is op de onderstaande kaart.

De dienstregelingen van de vervangbussen vind je op deze website van de MIVB.

werken MIVB oktober 2018
© MIVB
| Door werken rijden er geen trams in Neder-Over-Heembeek

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?