20220110 Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS)

| Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS.)

Vervoort roept op tot pauze 'betwiste' circulatieplannen Good Move

© BRUZZ
28/10/2022
Updated: 28/10/2022 10.56u

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) vindt het een goed idee om de circulatieplannen in het kader van Good Move op pauze te zetten op de plaatsen waar ze spanning veroorzaken. Dat zegt hij in een interview met Le Soir.

De laatste weken leidde de invoering van de Good Move-circulatieplannen in verschillende Brusselse gemeentes tot protest. Dat gebeurde onder meer in Kuregem, Schaarbeek en Jette.

De beslissing om op de pauzeknop te drukken voor het Good Move-plan in de Berenkuilwijk van Schaarbeek, vindt Vervoort een goed idee. “We waren op een dood spoor beland,” aldus de minister-president. “Het zou steeds erger worden met het geweld. Op een gegeven moment moet je stoppen.”

In het algemeen wil Vervoort de Good Move-plannen waar ze 'spanning' veroorzaken, even op pauze zetten.

"Wanneer een probleem de sociale vrede bedreigt, moeten we de rem erop kunnen zetten, even voor verlichting zorgen", zegt de Brusselse minister-president, die evenwel het plan als dusdanig niet wil opgeven. "Als er geen probleem is, is er geen reden om te stoppen. Maar waar Good Move spanning veroorzaakt, is het beter om niet te volharden. Dat zou zelfs contraproductief zijn voor het hele project. We zitten in een tijd van crisis, van extreme polarisatie. Daarom is het belangrijk om eens diep adem te halen voordat we opnieuw aan het plan gaan werken."

Good Move

Good Move is het mobiliteitsplan van de Brussels gewest dat stapsgewijs in verschillende gemeenten wordt ingevoerd. Het plan heeft zijn voor- en tegenstanders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Good Move , Rudi Vervoort , circulatieplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni