Vier vervoersmaatschappijen lanceren nieuwe routeplanner

De nieuwe routeplanner integreert het aanbod van vier vervoersmaatschappijen en de Villo-fietsen.

De MIVB heeft samen met de andere Belgische openbaarvervoersmaatschappijen (NMBS, De Lijn en TEC) een nieuwe intermodale routeplanner gelanceerd voor het grote publiek. Ook de deelfietsen van Villo zijn geïntegreerd.

De Smart Mobility Planner integreert de realtime gegevens van de vier vervoersmaatschappijen en stippelt de ideale route en beste combinatie van duurzame vervoermiddelen uit. Zo kan de reiziger op elk moment de beste route selecteren die rekening houdt met alle opties qua openbaar vervoer (trein, tram, bus, metro), eventueel in combinatie met een traject te voet of met de fiets. Ook de Villo-deelfietsen zijn geïntegreerd. Op termijn is het de bedoeling dat er nog gedeelde mobiliteitsoplossingen te betrekken.

De Smart Mobility Planner is de eerste geïntegreerde routeplanner in België die door de vier operatoren samen werd ontwikkeld. De vervoermaatschappijen werken samen met nextmoov, een Belgische digitale studio gespecialiseerd in mobiliteit aan één gedeelde software.

Begin februari lanceerden de vier maatschappijen een oproep naar testers en maar liefst 3.800 kandidaten dienden zich aan. De proefgebruikers moesten de performantie van de Smart Mobility Planner testen, en de eventuele integratie ervan in de huidige oplossingen van de vervoermaatschappijen (apps, sites, digitale informatieborden,…) evalueren. Er kwamen 800 reacties binnen, positief en negatief, en die werden nu verwerkt in de nieuwe versie van de routeplanner. Die is te raadplegen via www.smartmobilityplanner.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?