Vierarmentunnel richting Zaventem opnieuw open na defect

© Agentschap Wegen en Verkeer
| In beide richtingen staat het verkeer stil over zo’n 6km.
Updated: 05-07-2019 - 14:22

Door een technisch probleem was ter hoogte van Tervuren de Vierarmentunnel in beide richtingen afgesloten. Rond 12.00 uur stonden er kilometerslange files op zowel de binnen- als de buitenring. De Vierarmentunnel richting Zaventem, op de Buitenring, is iets na 14 uur weer opengesteld. De tunnelmond richting Waterloo volgt kort daarop.

De Vierarmentunnel werd vrijdagochtend rond 7.00 uur in beide richtingen afgesloten als gevolg van een stroompanne. De aannemer stelde schade vast aan de hoogspanningsinstallatie van de tunnel. Er wordt gewerkt aan het installeren van een back-up om de stroom te herstellen. De Vierarmentunnel wordt beheerd door het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer.

De doelstelling is om de tunnel voor de avondspits in beide richtingen te heropenen. Intussen kan het verkeer wel terug doorheen de tunnel richting Zaventem. De openstelling van de tunnelmond richting Waterloo zou binnenkort volgen.

Door de sluiting van de tunnel verliep het verkeer zeer moeizaam, wat voor aanzienlijke verkeersproblemen zorgde. Er wordt dan ook aangeraden om de zone te vermijden.

Verkeerscentrum-woordvoerder Peter Bruyninckx waarschuwt dat de files tot de avondspits zullen blijven staan. Op de Buitenring staat er iets na 14 uur een dikke 5 km file, op de Binnenring is dat 11 km file.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?