Voetgangster zwaar gewond na aanrijding door tram in Molenbeek

© MIVB
Updated: 16-01-2018 - 16:26

Bij een aanrijding met een tram ter hoogte van de Jubelfeestlaan in Molenbeek is een vrouw zwaar gewond geraakt. Bij het opstappen is de vrouw met haar benen onder de tram terecht gekomen. Het tramverkeer op lijn 51 was ruim 1,5 uur onderbroken.

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.20 uur meldt de politiezone Brussel-West. Tram 51 rijdt over de Leopold II-laan en slaat ter hoogte van metrohalte Ribaucourt de Jubelfeestlaan in. Het ongeval vond plaats aan de halte daar.

"Volgens getuigen stond de vrouw te wachten op de tram", zegt commissaris Johan Berckmans, woordvoerder van de politie Brussel West. "Toen de tram aankwam, probeerde ze eerst aan de middelste deuren op te stappen maar die gingen blijkbaar niet open."

"Ze stapte dan naar de achterste deuren, die nog half openstonden. Maar voor ze kon opstappen, gingen de deuren dicht en vertrok de tram. Op de één of andere wijze is de vrouw dan met haar benen onder de tram geraakt. Ze is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en volgens de eerste berichten van de artsen verkeerde ze in kritieke toestand."

Shock

Het tramverkeer op lijn 51 is tussen Belgica en IJzer werd ruim 1,5 uur vervangen door T-bussen. Er raakte niemand anders gewond, maar de trambestuurder verkeerde wel in shock.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?