Onder het Liedtsplein moet een nieuwe metrohalte komen.

Voorbereidende werken metro 3 op Liedtsplein

TRO
© BRUZZ
30/09/2020

Een technische ruimte van de MIVB en Sibelga onder het Liedtsplein wordt vanaf donderdag gemoderniseerd. Dat gebeurt onder meer met het oog op metrolijn 3, die er een station moet krijgen.

Momenteel bevinden zich installaties van de MIVB en Sibelga in een bunker onder het plein. Op diezelfde plaats moet in de toekomst echter een halte voor de nieuwe metrolijn 3 verschijnen. De installaties moeten met het oog daarop dus worden verplaatst en de MIVB en Sibelga maken van de gelegenheid gebruik om de verouderde systemen te moderniseren.

"Doordat de bouwwerken plaatsvinden vóór de bouw van het station Liedts blijven de continuïteit van het tramverkeer en de stroomtoevoer naar de wijk gegarandeerd," aldus Beliris en de MIVB in een persbericht. De werken, uitgevoerd door de aannemer Sodraep, onder het gedelegeerd projectbeheer van Beliris, zullen 130 werkdagen duren, staat er nog. De werf zal tussen de Paleizenstraat en de Gallaitstraat liggen. Het kostenplaatje van de werkzaamheden wordt geschat op 2 miljoen euro.

Metro 3

Het nieuwe station past in de tweede fase van de plannen voor de nieuwe metrolijn 3 tussen Haren en Vorst. De eerste fase betreft de omvorming van de premetro naar een metro tussen Albert en Noordstation en de bouw van het nieuwe station Toots Thielemans in de Stalingradlaan. Die fase moet in 2024 afgerond zijn. Hierna moet in een tweede fase de uitbreiding van het traject tot aan Bordet door de aanleg van een 4,5 km lange tunnel, 7 nieuwe moderne stations en een stelplaats worden gerealiseerd. Een van die nieuwe stations is aan Liedts.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Mobiliteit , MIVB , Sibelga , Metro 3 , werken metro 3 , Liedtsplein , Liedts , metrostation Liedts

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni