VUB-studenten gaan racen met zelfgebouwde elektrische wagen

© VUB
| Zo ziet de wagen van VUB-racing eruit.

Studenten van de Vrije Universiteit Brussel stellen vrijdag op het stadhuis van Brussel hun volledig zelfgebouwde en volledig elektrische VUB Melexis e-car voor. Met die gloednieuwe racewagen nemen ze voor de tweede keer deel aan de Europese Formula Student Competitions.

De VUB Melexes e-car werd van a tot z volledig zelf ontworpen en gebouwd door de studenten van VUB Racing. De onderdelen van de wagen zijn gemaakt in het Fablab van de VUB, want daar hebben de studenten onder meer 3D-printers, lasercutters, een CNC-draaibank en freesmachines ter beschikking. Zo konden ze elk onderdeel precies finetunen zoals zij dat zelf voor ogen hadden.

De Formula Student Competitions is een wedstrijd waaraan bijna 600 teams van over heel Europa deelnemen. Elk team moet volgens een uitgebreide reeks van strikte regels zijn eigen racebolide bouwen. Ze worden aangemoedigd om daarbij zo innovatief en creatief mogelijk te werk te gaan met hun materiaal.

De VUB-studenten zullen dit jaar aan de start staan van twee races. Een eerste is die op het TT Circuit in Assen in Nederland van 7 tot en met 11 juli en de tweede is die op het Circuit Parcmotor Castelloli in Andorra van 15 tot en met 21 juli.

De studenten stellen vrijdag om 19 uur hun innovatieve VUB Melexis e-car voor in het stadhuis van Brussel in aanwezigheid van Brussels schepen van Mobiliteit Bart Dhondt (Groen).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?