Wachten op Decaux: batterijen voor elektrische Villo's nog steeds niet binnen

© PhotoNews
| De elektrische Villo's werken met afneembare batterijen die gebruikers zelf moeten meenemen en thuis opladen.

De nieuwe batterijen voor de elektrische Villo-deelfietsen komen eraan, zegt uitbater JC Decaux. Maar wanneer precies, kunnen ze nog niet zeggen. Ondertussen zitten klanten al een halfjaar zonder.

Vanaf 1 juni werden alle batterijen voor de elektrische Villo-deelfietsen teruggeroepen. Na problemen met oververhitting van dezelfde batterijen in Lyon, werd een vervanging van alle 4.500 in omloop zijnde batterijen gepland. Gebruikers van de elektrische deelfietsen moeten zo'n batterij zelf telkens meenemen wanneer ze een fiets willen gebruiken en tussendoor ook zelf thuis opladen. Zonder batterij zijn het gewoon zware deelfietsen zonder trapondersteuning.

Er was beloofd dat er binnen twee tot drie maanden nieuwe, veiligere, batterijen zouden worden teruggestuurd aan alle abonnees, maar die laten een halfjaar later nog altijd op zich wachten. "Heel jammer, want ik vond het wel een fijn systeem," aldus gebruiker Irshaad Jansen. "Ik woon op een van de hoogste plekken van Brussel, die ook nog eens niet al te best bereikbaar is met het openbaar vervoer. Voor 4 euro per maand extra was de elektrische Villo voor mij echt een oplossing om 's avonds de berg terug op te fietsen." Vanwege het grote diefstalgevaar noemt Janssens de elektrische Villo veel praktischer dan zelf een dure elektrische fiets kopen.

Bijna goed nieuws

Villo-uitbater JC Decaux laat weten dat er snel gecommuniceerd zal worden over de nieuwe batterij waar Janssens op wacht. "Een kwestie van weken, eerder dan maanden," aldus Jerôme Blanchevoye, verantwoordelijk voor public affairs bij JC Decaux.

Eerder werd al bekend dat de batterijen langer op zich lieten wachten omdat een eerste nieuwe versie opnieuw werd afgekeurd door JC Decaux wegens een te lage kwaliteit. Inmiddels werd er opnieuw een nieuwe versie ontvangen, de laatste details over de productie en levering daarvan moeten nog worden afgeklopt, volgens Blanchevoye. "We doen veel controles en willen zeker zijn dat alles nu in orde is. Maar ik denk dat we nu bijna goed nieuws kunnen melden."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?