Waterbus tussen Brussel en Vilvoorde breidt dienstverlening uit voor Tourstart

© Saskia Vanderstichele

Naar aanleiding van de start van de Ronde van Frankrijk zal de Waterbus tussen Brussel en Vilvoorde tijdens het eerste weekend van juli een uitgebreid aanbod kennen. Dat heeft Brussels by Water vrijdag bekendgemaakt. De Waterbus zal op 6 en 7 juli tot 20.00 uur 's avonds uitvaren, twee uur langer dan normaal.

De Ronde van Frankrijk gaat volgende week zaterdag van start in de Belgische hoofdstad. Zowel op zaterdag 6 als op zondag 7 juli vindt een etappe plaats met start en aankomst in Brussel. Naar aanleiding van de Grand Départ zal de Waterbus uitzonderlijk uitvaren tussen 9.00 en 20.00 uur.

Normaal gezien loopt de dienstregeling maar tot 18.00 uur. De Waterbus verbindt het centrum van Vilvoorde (Steenkaai) met dat van Brussel (Saincteletteplein). De boot houdt ook halt in Neder-over-Heembeek, Schaarbeek, Laken en Molenbeek.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?