© The Hotel | Het luxehotel The Hotel ligt op de chique Waterloolaan, langs de Kleine Ring.

De organisatie van de Tour de France heeft het roadbook online geplaatst. Daarop kan je onder meer zien waar de verschillende ploegen overnachten in de hoofdstad. Zo slapen Jasper Stuyven en Ritchie Porte in het prestigieuze The Hotel en het sterrenensemble van Team Ineos met titelverdediger Geraint Thomas in het Courtyard-hotel in Evere.

De Tourorganisator ASO regelt tijdens de drie weken durende wielerwedstrijd de hotels voor de ploegen en volgers. Renners durven al eens te klagen over de kwaliteit van de hotels waar ze in Frankrijk worden ondergebracht. De laatste jaren is het daarom gebruikelijk dat ploegen de matrassen van hun renners zelf van verblijf naar verblijf meenemen.

Met name in Brussel is het van groot belang voor de coureurs om in een prettig hotel te verblijven: ze zullen hier namelijk een kleine week zijn. De eerste ploegen zullen vanaf dinsdag hun intrek nemen in en rond de hoofdstad. Op maandagochtend een week later zullen zij pas weer vertrekken, voor de derde etappe van Binche naar Epernay.

Wil je graag Tiesj Benoot om een handtekening vragen? Dan zul je de auto moeten nemen. Zijn ploeg Lotto-Soudal overnacht namelijk in Tubeke, in het hotel op het terrein van de Belgische voetbalbond. Zitten wel in het gewest: het Trek-Segafredo van Jasper Stuyven en Ritchie Porte (The Hotel), Wanty-Groupe Gobert (Sofitel aan het Jourdanplein) en het sterrenensemble van Team Ineos met titelverdediger Geraint Thomas, dat in het Courtyard-hotel in Evere verblijft.

Welke ploeg verblijft waar? Dat is te zien in het roadbook van de ASO.
© ASO | Welke ploeg verblijft waar? Dat is te zien in het roadbook van de ASO.

Niet alleen de ploegen bezetten de hotelbedden in Brussel komende week. Ook volgers, journalisten en fans komen massaal naar de hoofdstad. De Brusselse Hotel Association (BHA) maakte donderdag bekend dat zo'n 80 procent van de hotelbedden voor komende week al geboekt is.

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Brussels Grand Départ

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni