De Waterbus vaart tot en met oktober acht keer per dag van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur. In de zomer vaart hij tussen 1 juli en 15 augustus zelfs elke dag.

Waterbus vaart vanaf maandag weer tussen Brussel en Vilvoorde

GR
© BRUZZ - Belga
07/05/2020

De waterbus die de hoofdstad langs het kanaal Brussel-Willebroek verbindt met Vilvoorde vaart vanaf maandag weer uit. En daarbij horen een aantal coronamaatregelen. Iedere reiziger ouder dan twaalf zal verplicht een mondmasker moeten dragen en aan boord wordt het maximaal aantal passagiers beperkt tot vijftig.

Op het dek zal streng toegekeken worden op de verplichte sociale afstand van anderhalve meter tussen de passagiers. Bij Waterbus hopen ze opnieuw een aantal bekende gezichten te mogen verwelkomen. "Ons doelpubliek is niet veranderd. We mikken in de eerste plaats op pendelaars en bewoners van het kanaalgebied."

"Net zoals voor de coronacrisis zijn de haltes nog altijd aangesloten op conventioneel openbaar vervoer en bieden ze reizigers de mogelijkheid tot in- en uitstappen in de buurt van kantoren en woonwijken", specificeert de vervoersorganisatie.

De Waterbus vaart tot en met oktober acht keer per dag uit van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 18 uur. In de zomer kan je tussen 1 juli en 15 augustus de watertaxi zelfs elke dag nemen. Alle informatie over de dienstregeling en tickets is beschikbaar op de website van het bootvervoer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , Samenleving , Waterbus

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni