Waterbus vaart vanaf maandag weer tussen Vilvoorde en Brussel

JDK
© BRUZZ
30/04/2023
Updated: 01/05/2023 18.27u

Naar jaarlijkse gewoonte zal de waterbus vanaf maandag 1 mei weer passagiers vervoeren op de Brusselse wateren. De boot vaart al sinds 2013 tussen Vilvoorde en het centrum van Brussel.

De Waterbus start aan de Steenkaai in Vilvoorde en vaart tien kilometer verder tot aan de Akenkaai in Brussel (nabij Thurn & Taxis). In 2022 vervoerde de boot ruim 45.000 passagiers. Onderweg heeft hij enkele haltes en de trip duurt in totaal één uur.

Tot aan de zomervakantie vaart de boot alleen uit op weekdagen, telkens tussen 9u en 18u. Vanaf 1 juli tot 13 augustus zullen er ook ritten aangeboden worden in het weekend. De boot zal passagiers vervoeren tot en met 31 oktober, nadien gaat hij weer op stal.

Een kaartje kost ook dit jaar 3,50 euro. Daarbovenop hebben heel wat haltes van de Waterbus een aansluiting met het MIVB-net.

"Voor het toerisme is het een echte meerwaarde,” zei Tine Paredis (CD&V), schepen van Toerisme in Vilvoorde, over de Waterbus eerder dit jaar. “We zien dat veel mensen hun fiets mee op de boot nemen, om heen te gaan met de boot en met de fiets terug te keren.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni