Een scancar, een ‘slimme’ auto die met één scan kan traceren of automobilisten het parkeerreglement al dan niet respecteren

| Een scancar, een ‘slimme’ auto die met één scan kan traceren of automobilisten het parkeerreglement al dan niet respecteren.

Watermaal-Bosvoorde zet scancars in voor parkeercontroles

Catalina Rodriguez
© BRUZZ
27/03/2023

Vanaf 3 april zal Watermaal-Bosvoorde gebruik maken van scancars voor haar parkeercontroles. Dat zijn auto’s die uitgerust zijn met slimme camera's die snel kunnen nagaan of de toegestane parkeertijd in de blauwe zones is overschreden.

Watermaal-Bosvoorde zal digitaal gaan in haar parkeercontroles, waarbij de verantwoordelijkheid wordt overgedragen aan parking.brussels, het openbare parkeeragentschap van het Brussels Gewest. Het agentschap maakt gebruik van scancars, die zijn uitgerust met geavanceerde technologie die nagaat of de automobilisten het parkeerreglement al dan niet naleven. Dit zou leiden tot efficiëntere en gemakkelijkere controles.

Op die manier wordt er ook komaf gemaakt met het gebruik van retributietickets op de voorruit van voertuigen die niet correct parkeren. De boetes zullen vijf werkdagen na de overtreding per post worden opgestuurd. Daarnaast zal parking.brussels ook verantwoordelijk zijn voor de toekenning en vernieuwing van vrijstellingskaarten: de bewoners-, de professionele- en de bezoekerskaarten.

Door automobilisten te ontmoedigen om zonder vrijstellingskaart of parkeerschijf te parkeren, hoopt de gemeente het parkeren voor inwoners en handelaars te vergemakkelijken. Watermaal-Bosvoorde is de nieuwste toevoeging aan een groeiende lijst van gemeenten die het straatparkeren hebben toevertrouwd aan parking.brussels, waaronder Sint-Agatha-Berchem, Sint-Jans-Molenbeek, Ganshoren, Anderlecht, Vorst, Jette, Evere, Elsene, Schaarbeek en Koekelberg.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni