Werken uitbreiding tram 94: het Gewest moet dokken aan Sibelga

© Twitter/Rudi Vervoort
| Inmiddels heet tram 94 tram 8 (archiefbeeld inhuldiging)

Het hof van beroep heeft zich uitgesproken in het dispuut tussen Sibelga en het Gewest over wie moet opdraaien voor een factuur van 1 miljoen euro. De kosten werden gemaakt tijdens de verlenging van tramlijn 94 in 2016, die inmiddels overigens is omgedoopt tot tram 8. Sibelga, die dit deel van de werken op zich nam, mag het geld terugeisen van het Gewest. Dat bericht de krant L’Echo.

De initiële werken moesten worden uitgevoerd omwille van een waterinfiltratie van het afwateringsnetwerk van de tramlijn. Boomwortels waren daarin doorgedrongen en hadden lekken gecreërd. Het Gewest weigerde in eerste instantie Sibelga terug te betalen voor het geleverde werk. Volgens het Gewest hadden zij moeten opdraaien voor een gelijkaardig bedrag, door slecht vakmanschap van de kant van Sibelga.

In eerste aanleg besliste het gerecht dat beide facturen gerechtvaardigd waren. In praktijk moest het Gewest 1 miljoen euro aan Sibelga betalen, en Sibelga in ruil 994.000 euro aan het Gewest.

Maar de rechter in het hoger beroep volgt die redenering niet. De rechter ging er niet mee akkoord dat Sibelga volledig aansprakelijk is voor de factuur van 994.000 euro. Het Gewest is er volgens het vonnis niet in geslaagd om te bewijzen dat de uitgevoerde werken te wijten waren aan slecht vakmanschap waarvoor Sibelga als enige verantwoordelijk zou zijn. Daarom moet de Brusselse regio nu 1 miljoen euro ophoesten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?