De Zwarte Lievevrouwstraat.

Werken voor heraanleg straten rond Brucity van start

RV
© BRUZZ
03/03/2023

Het gaat om een nieuwe fase in de heraanleg van de omgeving van het nieuwe Brucity-gebouw. De Zwarte Lievevrouwstraat en de Visverkopersstraat worden vanaf 6 maart van gevel tot gevel heraangelegd. Beide straten worden hiervoor gedurende 8 maanden afgesloten.

Nu het nieuwe administratief centrum van Stad Brussel in gebruik is en geopend werd voor het publiek, startten ook de werken aan de straten errond. De heraanleg omvat de Hallenstraat, de Zwarte Lievevrouwstraat, de Visverkopersstraat, de Augustijnenstraat en delen van de Kiekenmarkt, de Lakensestraat, het Sint-Katelijneplein en de Bisschopsstraat.

De hele zone wordt geherstructureerd door aanpassingen aan de circulatie en er verdwijnen ook parkeerplaatsen. Zo komt er ruimte vrij voor 140 fietsenrekken, bredere trottoirs, en rustplaatsen met aangepast meubilair. Er worden ook 43 hoogstambomen geplant en 23 groenzones aangelegd.

Mobiliteitsimpact

De heraanleg voorziet ook in een groot deel van de perimeter een natuurlijk afvloeiingssysteem voor water zodat het op een natuurlijke wijze in de bodem kan infiltreren en het openbare rioleringsstelsel ontlast.

De fase die nu aanbreekt heeft een aanzienlijke mobiliteitsimpact. Het verkeer wordt afgesloten, maar doorgang voor leveringen, voetgangers en fietsers blijft mogelijk. Buslijn 46 wordt onderbroken en buslijn 89, de Noctisbussen en de bussen van De Lijn worden omgeleid. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de MIVB en De Lijn.

De heraanleg van de Visverkopersstraat zal in totaal 6 weken duren. Na afloop van de werf in de Visverkopersstraat starten de werken van heraanleg in de Zwarte Lievevrouwstraat. Deze heraanleg zal 12 weken duren.

hallenstraat.jpg

| Een simulatiebeeld van de heringerichte Hallenstraat.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni