De Markten organiseert wandelingen langs zestig jaar migratie

© brusselnieuws.be
14/09/2012
Matonge en Molenbeek, maar ook het Chinatown rond de Beurs en de diverse Turkse gemeenschap in Schaarbeek. Dit najaar kunt u met historicus Hans Vandecandelaere te voet de geschiedenis van de verschillende migrantengemeenschappen in Brussel ontdekken.

Hans Vandecandelaere is auteur van het boek In Brussel. Een reis rond de wereld, en schreef voor Brussel Deze Week een zomerreeks over de verschillende buitenlandse gemeenschappen die Brussel rijk is.

Dit najaar neemt hij geïnteresseerden mee op zeven wandelingen in Brusselse wijken met een migrantengeschiedenis, onder de noemer Stemmen uit Babel. Matonge en Oud-Molenbeek komen aan bod, maar ook de Griekse gemeenschap rond de Kaasmarkt en de lappendeken van nationaliteiten rond de Aarschotstraat. In het voorjaar volgen er nog negen wandelingen.

De wandelingen vinden plaats op zaterdag, en zijn een samenwerking van Erfgoedcel Brussel, Cultuurcentrum Brussel, Muntpunt en Davidsfonds Brussel. Inschrijven kan bij Gemeenschapscentrum De Markten, een wandeling kost 7 of 8 euro. Meer informatie en het volledige programma vindt u hier.

In Brussel - Een reis door de wereld

De hele zomer lang bracht BDW een reeks van de historicus Hans Vandecandelaere over de verschillende etnieën die Brussel kleuren. Vandecandelaere werkte twee jaar lang aan een lijvig boek over 60 jaar migratie naar Brussel: In Brussel - Een reis door de wereld, dat in november uitkomt bij uitgeverij Epo. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, In Brussel - Een reis door de wereld

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni